Urine onderzoek – Huisartsenpraktijk De Brink – Wezep

Welkom bij huisartsenpraktijk de Brink. 
U vindt hier alle informatie over onze praktijk: wie is wie, onze openingstijden, onze bereikbaarheid, veel gestelde vragen en ander gezondheidsnieuws.

Praktijkfolder downloaden

De receptenlijn verdwijnt
Het is vanaf heden niet meer mogelijk om de receptenlijn in te spreken.
Vanuit zowel de huisarts al de apotheek is er hard gewerkt om waar mogelijk zoveel mogelijk patiënten op te nemen in de automatische herhaalservice. De recepten in de automatische herhaalservice worden periodiek door uw huisarts gecontroleerd.

U kunt uw medicatie die niet in de automatische herhaalservice zit herhalen via de assistente, online via bijvoorbeeld Mijngezondheid.net de MedGemak app of het portaal van uw apotheek. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de assistente. Vooral voor medicatie die u niet chronisch gebruikt vinden wij het prettig u te spreken alvorens wij het recept herhalen.

Wij snappen dat dit voor sommige even wennen is. Bij vragen hierover mag u altijd contact opnemen met de assistente.

APP MedGemak
Via de app MedGemak of Mijngezondheid.net kunt u online veel zaken regelen.  Klik op de afbeelding voor meer informatie.

 

 

Urine onderzoek

U kunt dagelijks urine laten controleren op een blaasontsteking, indien u een afspraak heeft voor buikpijnklachten verzoeken wij u ook urine in te leveren bij de balie.

  1. Breng de urine s.v.p. vóór 10.00 uur.
  2. Gebruik een schoon potje, te verkrijgen in de praktijk of te koop bij apotheek of drogist.
  3. Was het geslachtsdeel alleen met water.
  4. Plas het eerste gedeelte van de urine uit in het toilet.
  5. Vang hierna de urine rechtstreeks in het potje op (middenstroom), het laatste gedeelte kunt u weer in het toilet plassen.
  6. Zet uw naam en geboortedatum op het potje.
  7. Urine direct wegbrengen. Bacteriën krijgen dan minder tijd om zich te vermeerderen. Binnen een uur na het plassen moet de urine door de assistente zijn nagekeken. Als dit niet lukt kunt u de urine het beste zolang in de koelkast bewaren (maximaal 24 uur).
  8. U kunt de urine en het formulier  afgeven aan de assistente aan de balie. Als er niemand bij de balie aanwezig is, graag op het belletje drukken, dan komt er zo spoedig mogelijk iemand bij u.

Voor onderzoek op blaasontsteking hoeft het niet de eerste ochtendurine te zijn, wel dient de urine zo vers mogelijk te zijn en moet u ongeveer 3 uur niet geplast hebben.

Bij het inleveren van de urine op de praktijk wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze lijst vindt u op de balie of zie de link hieronder. Alleen als wij een goed beeld van uw klachten hebben, kunnen wij een zinvol  advies geven.

Voor het opvragen van de uitslag en advies voor de behandeling graag bellen ná 13.30 uur.

Hieronder de link voor de vragenlijst, deze kunt u ook printen en bij het potje urine inleveren.

https://www.thuisarts.nl/blaasontsteking/plassen-doet-pijn-en-ik-plas-kleine-beetjes

file:///C:/Users/Gebruiker/Downloads/Vragenlijst%20bij%20het%20urine%20onderzoek_15mei_2020.pdf