Coronamaatregelen – Huisartsenpraktijk De Brink – Wezep

Kiezen voor de juiste zorg

 

Vrijdag 21 april a.s. had Aline haar laatste werkdag op de praktijk.

Zij gaat genieten van meer vrije tijd!

Wij bedanken Aline voor al haar inzet en betrokkenheid met u en ons.

APP MedGemak

  

 

Coronamaatregelen

Beste patiënten,

hieronder leest u de maatregelen die wij treffen om u ook in deze bijzondere tijd veilige en zo goed mogelijke zorg te leveren. Wij rekenen op uw begrip en wensen u sterkte en beterschap toe!

Heeft u klachten die mogelijk wijzen op CORONA (zoals hoesten/koorts (temperatuur >38 graden)/verkouden/algemeen ziek zijn)?  KOM DAN NIET NAAR ONZE PRAKTIJK! Maar BEL EERST! en lees onderstaande informatie:

Heeft u NIET-CORONA GERELATEERDE klachten? Bel ons dan, dan kijken wij samen met u wat de beste manier is om u veilig te spreken.

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

1. Wij zullen u zoveel mogelijk telefonisch te woord staan (of middels eConsult). Het aantal consulten in de praktijk zelf houden we beperkt, dit is noodzakelijk om de 1,5mtr afstand te handhaven. Let u daar zelf a.u.b. ook goed op. Desinfecteer bij binnenkomst uw handen en volg de aanwijzingen van de bestickering en die u van de assistentes krijgt.

2. Niet-urgente afspraken, zoals verwijderen plekjes, sterilisatie, uitstrijkjes en periodieke controles bij de huisarts en/of praktijkverpleegkundigen proberen wij zo veel mogelijk door te laten gaan. Dit zal niet altijd mogelijk zijn, onder andere afhankelijk van de personele bezetting en uitval door ziekte. Wij zullen dit per situatie met u zo goed mogelijk bekijken. Voor een deel kunnen controles bij de praktijkverpleegkundige en gesprekken bij de POH-ggz en de huisarts ook via telefoon/beeldbellen of eConsult gaan.

3. Voor patiënten met klachten mogelijk passend bij CORONA (zoals hoest/koorts/benauwdheid):

  • Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).
  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
  • Bel de huisarts of huisartsenpost als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.
  • Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost bij koorts, hoesten en steeds moeilijker ademen.

De assistente en de huisarts aan de telefoon bespreken met u of een consult of huisbezoek nodig is en bespreken met u waar/wanneer dit veilig plaats kan vinden. Houd er rekening mee dat de huisarts is gekleed in beschermende kleding/bril/masker. Samen zorgen we ervoor dat hoestende en niet-hoestende mensen apart van elkaar blijven, volgt u a.u.b. de instructies van onze assistente en dokter. Kom op tijd maar ook niet te vroeg en wacht zo nodig bij voorkeur in de auto tot het aangegeven tijdstip. Hiermee voorkómen we dat u andere patiënten tegenkomt in het gebouw.

4. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.

5. De mogelijkheid om online afspraken te maken via MijnGezondheid.net is tijdelijk uitgezet.

6. Ook in de avond, nacht en weekenden krijgt u bij de Huisartsenpost Zwolle te maken met een apart luchtwegklachten spreekuur. Ook hier geldt: eerst telefonisch bellen en niet zomaar naar huisartsenpost/ziekenhuis gaan: 0900 333 6 333.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!

Huisartsen en medewerkers Huisartsenpraktijk De Brink